Siivet-projekti

SIIVET -PROJEKTI ON PÄÄTTYNYT
- Eroneuvo -iltoja ja Vanhemman Neuvo -ryhmiä pyritään järjestämään tulevaisuudessa molempia 1 kevään ja 1 syksyn aikana.

Eroasiakkaalle tarjolla olevat palvelut Länsi-Pohjassa, lataa esite tästä.

ERONEUVO -ILTA on kertaluonteinen, maksuton tilaisuus eronneille, eroa pohtiville ja heidän läheisilleen. Se tarjoaa tiedollista tukea ja vertaistukea. Sen kesto on 2 tuntia. Seuraavat kerrat:

 • keskiviikkona 17.10.18 klo 17.00-19.00 
 • keskiviikona 14.11.18 klo 17-19

Kriisikeskus Turvapoiju Kaivokatu 5 Kemi Tervetuloa!

VANHEMMAN NEUVO® -VERTAISTUKIRYHMÄ on kahdeksan (8) kertaa kokoontuva ammattilaisen ohjaama vertaistukiryhmä eronneille ja eropäätöksen tehneille vanhemmille. Ryhmässä isät ja äidit pohtivat eron tuomia muutoksia aikuisen ja lapsen elämässä. Lapsen vanhemmat osallistuvat eri ryhmiin.

 • Vanhemman neuvossa jaetaan ajatuksia eron jälkeisestä vanhemmuudesta ja tarkastellaan asioita lapsen ja vanhemmuuden näkökulmasta. Vertaistukiryhmässä etsitään uusia, itselle sopivia toimintatapoja erovanhemmuuden kysymyksiin ja pyritään kehittämään vanhempien keskinäistä vuorovaikutusta ja yhteistoimintaa.
 • Ilmoittauduttaessa Vanhemman neuvo -ryhmään varataan samalla aika kahdenkeskiselle keskustelulle ohjaajan kanssa. Keskustelussa on mahdollisuus kertoa omista toiveista ja odotuksista sekä esittää kysymyksiä ryhmän toiminnasta. Ryhmään otetaan 6-8 osanottajaa. Ryhmä on maksuton.
 • Vanhemman neuvo -ryhmän tavoitteena on:
  1) Tukea omaa ja yhteistä vanhemmuutta sekä vanhempien välistä yhteistyötä eron jälkeen.
  2) Kiinnittää huomiota lapsen tarpeisiin ja tukemiseen muuttuneessa perhetilanteessa.
  3) Lisätä vanhempien itsetuntemusta ja kehittää vuorovaikutustaitoja.

Seuraava Vanhemman neuvo®- ryhmä alkaa syksyllä 2017.

Lisätietoja antaa Merja Halttunen puh 040 8305389

 

PELASTAKAA PERHEET –KOULUTUSPÄIVÄN (20.11.2013, kouluttajana Florence Schmitt) materiaalia.

”SIIVET” PROJEKTIN NIMENÄ viittasi sen tavoitteeseen vahvistaa pariskuntien / perheiden ”omia siipiä” elämän tuomissa muutostilanteissa. Projektin kauaskantoinen tavoite oli edistää lapsiperheiden kokonaisvaltaista hyvinvointia ja turvata lapsen riittävän turvallinen ja ehjä kasvu.

PROJEKTIN ’KOHTEENA’ olivat parisuhteen ja koko perheen hyvinvointia koettelevat muutostilanteet.

Siivet -projekti vv. 2012-2014 kehitti yhteistyössä seudun terveydenhoitajien kanssa I yhteistä lastaan odottavien Perhevalmennuksen sisältöjä ja muotoja. Projekti toi alueelle Eroneuvo -illat ja Vanhemman Neuvo -ryhmät.

Siivet -projektia rahoitti Raha-automaattiyhdistys vuosiksi 2012-2014.

Työntekijät:
projektipäällikkö Sinikka Himola (Sinikka on palannut Kemin kaupungille)
projektityöntekijä Merja Halttunen